Diep diep in mij verborgen huist een ware keukenprinses. Zo nu en dan (als ik het juiste gezelschap heb), laat ik haar haar gang gaan. Vandaag heeft ze zich maar weer eens overtroffen. Geen recept, maar gewoon afgegaan op de smaakcombinaties in haar hoofd. Resultaat? Een erg geslaagd 4 gangen diner!
De amuse en het voorgerecht kan ik jullie niet onthouden…
Amuse:
Benodigdheden:
bordje
metalen uitsteekvorm, ringetje
huttenkase
cranberry pate
kersenjam
verse bieslook
Bereiding:
Zet het metalen ringetje op het midden van het bordje. Vul het met een bodempje cranberry pate. Daarover heen verdeel je een laagje huttenkase. Verwijder het ringetje, zodat je een taartje op het bord hebt staan. Schep een theelepel kersenjam op het taartje en garneer met een paar stukjes verse bieslook. Mmmmm!!
Voorgerecht:
Benodigdheden:
stokbrood/pistoletje
geitenkaas met halfzachte rand (bijv. van President)
honing
rucola
verse peper
ontbijtspek
Bereiding:
Bak evt. het stokbrood af. Laat het afkoelen. Verwarm de oven op tot 200 graden. Snij het stokbrood in lange plakken. Leg een flinke plak geitenkaas op het broodje. Bak het spek voorzichtig aan twee kanten even aan. Leg vervolgens een plak spek op elk broodje. Doe een beetje honing op de broodjes. Zet ze gedurende 5 minuten op een bakplaat (of rooster met aluminium) in de voorverwarmde oven. Leg een handje rucola op de bordjes, giet er een beetje honing overheen en strooi er wat verse peper over. Leg de warme broodjes met de half gesmolten geitenkaas op de rucola en serveer warm!
Smakelijk eten!